PIONEERS VitalPBX 2.3.8

w1ve

Guru
Joined
Nov 15, 2007
Messages
661
Reaction score
104
So -- something about this is messed up (at least from what I can see.) After previous steps:
Looks like everything running, but cannot connect using localhost... nada. dead.

2472
 

pbxfreeck

New Member
Joined
Mar 13, 2017
Messages
15
Reaction score
4
Location
Slovenia
I fail to activate emailing. I also don't go through gmail. Even though I signal at Google's security alert that this is me emailing is not working. With the Incredible PBX 13-13 and PBX 16-15 versions, I've never had a problem sending mail. Could it be a problem because I don't have an SSL certificate for my FQDN? Any idea?
 

wardmundy

Nerd Uno
Joined
Oct 12, 2007
Messages
15,327
Reaction score
2,705
@w1ve: Looks like FirewallD and SSH both come unglued on new Vultr installs. I've sent screenshot below of the FirewallD issue to the VitalPBX support folks. Now testing on CloudAtCost to see if I see the same issues.

Update: CloudAtCost fails in exactly the same way so something has definitely come unglued at the VitalPBX end. FirewallD starts correctly after the initial install, but adding an entry to the whitelist hoses it. Not sure what's going on with SSH, but it's a mess. Stay tuned for updates. :death:

 
Last edited:
  • Like
Reactions: w1ve

w1ve

Guru
Joined
Nov 15, 2007
Messages
661
Reaction score
104
@w1ve: Looks like FirewallD and SSH both come unglued on new Vultr installs. I've sent screenshot below of the FirewallD issue to the VitalPBX support folks. Now testing on CloudAtCost to see if I see the same issues.

Update: CloudAtCost fails in exactly the same way so something has definitely come unglued at the VitalPBX end. FirewallD starts correctly after the initial install, but adding an entry to the whitelist hoses it. Not sure what's going on with SSH, but it's a mess. Stay tuned for updates. :death:

The good news is I'm not crazy!
 
  • Haha
Reactions: wardmundy

piaftnt

Member
Joined
Jul 16, 2010
Messages
50
Reaction score
3
@w1ve: Looks like FirewallD and SSH both come unglued on new Vultr installs. I've sent screenshot below of the FirewallD issue to the VitalPBX support folks. Now testing on CloudAtCost to see if I see the same issues.

Update: CloudAtCost fails in exactly the same way so something has definitely come unglued at the VitalPBX end. FirewallD starts correctly after the initial install, but adding an entry to the whitelist hoses it. Not sure what's going on with SSH, but it's a mess. Stay tuned for updates. :death:

Is only on cloud platforms?
I have vital running on vmware locally and do not have a problem.
 

Jose Rivera

New Member
Joined
Feb 5, 2016
Messages
8
Reaction score
3
For existing installations you may follow these instructions to fix it:

#Clean the Cache
yum clean all
rm -rf /var/cache/yum

# Make a full update
yum update -y

# Apply Firewall Rules
/usr/share/ombutel/scripts/build_firewall
firewall-cmd --reload
 
  • Love
Reactions: wardmundy

wardmundy

Nerd Uno
Joined
Oct 12, 2007
Messages
15,327
Reaction score
2,705
The VitalPBX developers have recompiled their previous FirewallD patch so installs going forward will not be affected.
 
  • Love
Reactions: Jose Rivera

Jose Rivera

New Member
Joined
Feb 5, 2016
Messages
8
Reaction score
3
What is best? New installatino or update existing?
You can do both. These are the instructions to fix existing ones:

#Clean the Cache
yum clean all
rm -rf /var/cache/yum

# Make a full update
yum update -y

# Apply Firewall Rules
/usr/share/ombutel/scripts/build_firewall
firewall-cmd --reload
 

w1ve

Guru
Joined
Nov 15, 2007
Messages
661
Reaction score
104
Much betta!!
The quick fix did not work, but the re-install works fine.
Love the UI. Very nice...
Now to make an extension work.
How do you choose between SIP and PJSIP?

Test phone is a Yealink, running behind NAT. Running SIP at 5080.
Have the NAT set as @wardmundy said:Force,Comedia
I'm using Proxy on phone, with STUN set.

On the phone, I see REGISTERING for a long time, then finally fail.
I'm pointing the reg server to my DNSName:5080

If I try to debug SIP in ASTERISK, I get nothing from either my public IP or
the phone's public IP. I see know SIP dialogs.
 

wardmundy

Nerd Uno
Joined
Oct 12, 2007
Messages
15,327
Reaction score
2,705
My preference is SIP for extensions and PJSIP for trunks. Point 5061,5062,5080 and 10000-20000 UDP and TCP from your firewall to your phone. If you're using our security design, remember you can't register to PBX by IP address, only FQDN.
 
  • Like
Reactions: w1ve

wardmundy

Nerd Uno
Joined
Oct 12, 2007
Messages
15,327
Reaction score
2,705
New VirtualBox Image of Incredible PBX 16 for VitalPBX 2.3.8 available on SourceForge

SourceForge Link:
https://sourceforge.net/projects/pbxinaflash/files/IncrediblePBX16 for VitalPBX/

Suitable for use behind a hardware-based firewall ONLY!



1. Reset root password (default is password) using passwd
2. Set password for VitalPBX GUI by pointing browser to IP address of your PBX
3. Reset extension 701 password.
4. Enter email address for ext. 701 and set voicemail password.
5. Preconfigured for Skyetel. Configure Skyetel side according to tutorial step #22: http://nerdvittles.com/?p=30854
6, In your firewall/router, redirect all 5 Skyetel IP addresses to your PBX LAN IP address for TCP/UDP 5060-5080 and UDP 10000-20000:
52.41.52.34,52.8.201.128,52.60.138.31,50.17.48.216,35.156.192.164
7. Default inbound route points to Demo IVR. Adjust as desired.
8. Complete steps #26, #27, #30, #32 if desired: http://nerdvittles.com/?p=30854
9. Configure IBM TTS and STT if desired: http://nerdvittles.com/?p=30854
10. Configure Wolfram Alpha if desired: http://nerdvittles.com/?p=30854
 
Last edited:

Jack2000

New Member
Joined
Dec 18, 2018
Messages
10
Reaction score
2
Any module or some special step to install a "Spam" killer for VitalPBX, like the one for IncrediblePBX. Thanks
 

Members online

PIAF 5 - Powered by 3CX

Forum statistics

Threads
22,520
Messages
138,557
Members
14,644
Latest member
goseph