TIPS Moving to the cloud

Alex Hackney

Member
Joined
Jun 2, 2014
Messages
123
Reaction score
16
I've got several clients on cloud instances but one still has a server on site. They have about 40 endpoints but their internet or power goes out a lot. I'd like to put them in the cloud but dont want to rebuild the server from scratch. Is there a way to migrate the extensions, ivrs and call logs?
 

wardmundy

Nerd Uno
Joined
Oct 12, 2007
Messages
14,954
Reaction score
2,579
See if you have Bulk Handler module under Admin. That's the easy way.
 

krzykat

Guru
Joined
Aug 2, 2008
Messages
1,486
Reaction score
387
Location
South Florida
s there a way to migrate the extensions, ivrs and call logs?
You can get away with it if you have the same version in cloud as you do on premise. Just do a backup / restore. If versions aren't the same, you can try to upgrade the version of FreePBX on Premise before the backup, and you can get kind of close where it probably works. The other thing I've seen is to just clonezilla the on premise server and restore it in the cloud to varying degrees of success depending upon hardware used. BUT .. the tried and true method that works every time is ..... cut/paste.
 
  • Like
Reactions: wardmundy

Alex Hackney

Member
Joined
Jun 2, 2014
Messages
123
Reaction score
16
Yea I just checked the system. Looks like its still 13.13.1 Incredible PBX 12.0.74

Is the upgrade to latest script still feasible for this? I think I installed this system 4 - 5 years ago and has just been humming away for years with no issues, other than their site issues.

Alex
 

wardmundy

Nerd Uno
Joined
Oct 12, 2007
Messages
14,954
Reaction score
2,579
Bulk Handler will work but you can't do any type of backup/restore that messes with MySQL tables and var-www-html-admin tree or you step all over the new stuff. Bulk Handler lets you get the individual pieces for extensions, trunks, etc. without damaging everything else.
 

Alex Hackney

Member
Joined
Jun 2, 2014
Messages
123
Reaction score
16
Is there a different module to install for the bulk export? I expected from the old system and tried to import on a test system I spun up and it said the heaters were wrong.
 

Alex Hackney

Member
Joined
Jun 2, 2014
Messages
123
Reaction score
16
I have two modules under administrator. Bulk DIDs and Bulk Extensions.
 

wardmundy

Nerd Uno
Joined
Oct 12, 2007
Messages
14,954
Reaction score
2,579
Try installing the new module:

/root/gpl-install bulkhandler

or

/root/gpl-install-fpbx bulkhandler
 

Alex Hackney

Member
Joined
Jun 2, 2014
Messages
123
Reaction score
16
I don't have either of those, locally. Is there somewhere I can get them?
 

Members online

No members online now.

PIAF 5 - Powered by 3CX

Forum statistics

Threads
22,271
Messages
136,510
Members
14,503
Latest member
techwiz