NEW Incredible 16-15.2 for CentOS 7

tbrummell

Guru
Joined
Jan 8, 2011
Messages
633
Reaction score
71
Decided to spin one of these Egg's up, what's $30USD, a few lattes and 5 bucks in fuel? LoL Yeah 5 bucks in fuel up here doesn't get you very far either.
 

tbrummell

Guru
Joined
Jan 8, 2011
Messages
633
Reaction score
71
Ahhh 40 bucks isn't much to worry about for a year, as long as it has decent performance.
 

dicko

Still learning but earning
Joined
Oct 30, 2015
Messages
649
Reaction score
237
Be wary with OVH, many of your network neighbors well be voip thiefs, so your network might equally well be blacklisted . . .
 

tbrummell

Guru
Joined
Jan 8, 2011
Messages
633
Reaction score
71
Thanks @wardmundy!, I'm using a KVM from FreeRangeCloud.
Be aware, they are blocking (some) SIP traffic from (some) IP spaces. My hardphone on a 70.25.xx.xx IP would not register, but my softphone on mobile in the 161.xx.xx.xx space could. I opened a ticket with them which they confirmed there was some SIP blocking in place, which they add an exception to my IP. Hardphone is now registered. :)
 
  • Like
Reactions: wardmundy

tbrummell

Guru
Joined
Jan 8, 2011
Messages
633
Reaction score
71
Am I crazy, or has Paging been removed from 16? I mean the Application is there, but in feature Codes the section is missing....
IPBX 13:
2402

After restoring I13 to an I16 box:
2403

I've tried removing Feature Codes module and Paging & Intercom and adding them again, to no avail...
 

geopeterwc

Guru
Joined
Aug 17, 2010
Messages
258
Reaction score
58
Location
SF Bay Area - Go Giants!
New installation of iPBX16-15 on HostedSimply VPS. Looks good, and the GUI interface seems to function properly. But, on the dashboard in the "System Overview" panel, the "Mail Queue" indicates that the service is in "flames."

Putting the cursor over this line results in information message: Unknown output from mailq: [["can not chdir(VvarVspoolVqueueV): Permission denied","Program mode requires special privileges, e.g., root or Trusted User."],78]

How do I resolve this? I haven't configured email services on this yet - but I haven't seen this error condition in other installations (of iPBX13-13).

/Pete./
 

sortons

Member
Joined
Aug 9, 2018
Messages
41
Reaction score
6
Hi,
Repeated install of 16-15 on a CentOS 7.0_64 KVM. Same result - the install phases go through as expected. Then on the first boot after the Wolfram Alpha update completes the pbxstatus comes up with Asterisk and UCP in red.

'fwconsole restart' brings everything back to a temporary normal, until the next boot.

Here is a VNC capture after reboot:

2404

and these are the lines that precede the pbxstatus display:

[email protected]:~ $ pbxstatus
Unable to connect to remote asterisk (does /var/run/asterisk/asterisk.ctl exist?)
Unable to connect to remote asterisk (does /var/run/asterisk/asterisk.ctl exist?)
Redirecting to /bin/systemctl status httpd.service
Redirecting to /bin/systemctl status fail2ban.service

Any suggestions or pointers please?
 

Attachments

wardmundy

Nerd Uno
Joined
Oct 12, 2007
Messages
15,137
Reaction score
2,627
[edit]
Try adding /usr/sbin/fwconsole restart to /etc/rc.local and see if that fixes things up for you.
 
Last edited:

tbrummell

Guru
Joined
Jan 8, 2011
Messages
633
Reaction score
71
Am I crazy, or has Paging been removed from 16? I mean the Application is there, but in feature Codes the section is missing....
IPBX 13:
View attachment 2402

After restoring I13 to an I16 box:
View attachment 2403

I've tried removing Feature Codes module and Paging & Intercom and adding them again, to no avail...
I forgot I had deployed '16 on that hardware box very early on and see that it does indeed include Paging in the Feature Codes, so I guess the Restore kills paging, or possibly something else did. So now I will at some point deploy the '16 again and reprogram from scratch. Yay.
 
  • Like
Reactions: wardmundy

piaftnt

Member
Joined
Jul 16, 2010
Messages
38
Reaction score
2
Hi,

I just started tinkering with ipbx-16-15 and after the first run of the installer I am unable to ssh back in. In troubleshooting this problem I found the following in the install script:
if [[ "$release" = "7" ]]; then
chmod 771 /root
if [[ "$arch64" = "true" ]]; then
wget http://incrediblepbx.com/rpmforge-release-0.5.3-1.el7.rf.x86_64.rpm
rpm -Uvh rpmforge-release-0.5.3-1.el7.rf.x86_64.rpm
...

I am curious as to why you do the chmod 771 above? It breaks ssh key authentication (I also wonder why you are still using psswd auth for root but that is another discussion)?

In addition why are you still installing the rpmforge repo? It has been dead for several years. See https://wiki.centos.org/AdditionalResources/Repositories/RPMForge for more info.
FWIW It does not look like you actually install anything from rpmforge. Is it just old cruft?

Thanks for all the work you do on this. It is greatly appreciated.

Regards,

Tom
 

sortons

Member
Joined
Aug 9, 2018
Messages
41
Reaction score
6
Going back to post #210 - adding fwconsole restart to /etc/rc.local does not help.
Otherwise it's stable, but... something is not right.
Any other thought, before a reinstall - that did not solve the issue though. It comes up exactly the same way?
 

wardmundy

Nerd Uno
Joined
Oct 12, 2007
Messages
15,137
Reaction score
2,627
Going back to post #210 - adding fwconsole restart to /etc/rc.local does not help.
Otherwise it's stable, but... something is not right.
Any other thought, before a reinstall - that did not solve the issue though. It comes up exactly the same way?
Try: /usr/sbin/fwconsole restart
 

sortons

Member
Joined
Aug 9, 2018
Messages
41
Reaction score
6
Nope, that still doesn't do anything. I'll wait another few days; maybe some repositories, links or similar are broken from the New York Colo.
Thank you!
 

w1ve

Guru
Joined
Nov 15, 2007
Messages
642
Reaction score
98
Frustrated. Centos7 16-15.1 as shown in status screen.

I cannot connect to anything outside. Cannot ping even IP Addresses. This is vultr,.

Any help appreciated.server.png
 

dhoppy

Member
Joined
Mar 9, 2009
Messages
53
Reaction score
10
Frustrated. Centos7 16-15.1 as shown in status screen.

I cannot connect to anything outside. Cannot ping even IP Addresses. This is vultr,.

Any help appreciated.
Do you have any notifications/email from Vultr? Maybe they blocked the instance because it was compromised?
 

w1ve

Guru
Joined
Nov 15, 2007
Messages
642
Reaction score
98
Nope. Nothing like that. If I turn off iptables, everything opens up.
Of course, only did that for a second.
But have run the GO PUBLIC script, all seems fine, except I cannot get any outbound traffic to work.
 

wardmundy

Nerd Uno
Joined
Oct 12, 2007
Messages
15,137
Reaction score
2,627
@w1ve: What entries are in /etc/resolv.conf?? Try: nameserver 8.8.8.8
Then chattr +i /etc/resolv.conf and reboot.
 

Members online

PIAF 5 - Powered by 3CX

Forum statistics

Threads
22,367
Messages
137,355
Members
14,575
Latest member
Issue